Plafond badkamer schilderen

Om de badkamer mooi en een rustgevende aanblik te geven is het van belang dat u het plafond van de badkamer goed schildert onder droge omstandigheden met een verf dat goed bestand is tegen vocht. Door de douche walmt het geregeld in de badkamer en daarom is een verf met latex basis een uitkomst. Het kan zijn dat gedurende het gebruik de ventilatie van de badkamer ook niet optimaal is (alhoewel u er bij voorkeur voor moet zorgen dat er gedegen ventilatie is) en daarom is het van belang om een passende verf te kiezen, geschikt onder vochtige omstandigheden. Indien u er niet zeker van bent welke type verf u het meest geschikt kunt gebruiken voor het schilderen van uw badkamer plafond, laat u dan informeren bij een bouwmaterialen groothandel.

Thuis klussen?

BouwWiki.nl is een website met honderden artikelen over alle klussen die in en rondom het huis gedaan kunnen worden. Bent u van plan om thuis te klussen? Bent u een gevorderd of beginnend klusser? Het kan nooit kwaad om uw kennis bij te spijkeren. Kijk gerust rond op onze site.

Tevens kunt u ook voor een aantal klussen vrijblijvend een offerte aanvragen.

Plafond badkamer schilderen

Vraag hier gratis een offerte aan

Verberg

Dakkapel offerte aanvragen

Kozijn offerte aanvragen

Glaszetten offerte aanvragen

Verhuizen offerte aanvragen

Verberg

Droge ondergrond met latex verf

Voor het beschilderen van het plafond in de badkamer is het uitgangspunt altijd dat het plafond kurk droog is voordat u begin met verven. Is het niet droog dan zal ook goed hechtende verf na verloop van tijd los gaan en afbladeren, danwel er komen schimmel ringen in de verf.

Ook kan het zijn dat door de vochtige ondergrond lucht kringen onder de verf komt met een minder mooi resultaat.

Uiteraard is het ook van belang dat u een goede hechtende verf geschikt voor vochtige ruimtes gebruikt. Gebruik daartoe bij voorkeur een super sterke latex verf. Veelal hebben bouwmaterialen handelaren daartoe standaard emmers verf waaraan een kleur combinatie toegevoegd kan worden. Uiteraard kunt u vooraf stalen meenemen om thuis te zien welke kleur het beste past bij uw badkamer inrichting. Gewoonlijk zal dit een lichte of gebroken witte kleur zijn om de badkamer ruimte een grote en frisse ruimte te laten lijken.

Kleuren combi

Uiteraard moet de kleur van het plafond passen bij de inrichting van uw badkamer. Laat u dan ook bij de bouwmaterialen groothandel goed informeren omtrent wat voor verf geschikt is om de badkamer plafond te schilderen.

Cursus styling

Hebt u weinig gevoel voor kleuren in uw (eigen) woning? Volg dan een opleiding of training tot interieur stylist of binnenhuis architect.

Let op uw rug

Voor het aanbrengen van de verf op het badkamer plafond kunt op verschillende manieren te werk gaan. Uiteraard gebruikt u een verfroller waarmee op een snelle manier verf gelijkmatig wordt verdeeld over het te beschilderen oppervlak. Uiteraard moet u de hoeken met een gewone brede kwast eerst aanzetten waarna u met de verf roller het overige deel kunt schilderen. Dit kunt u doen op een trap met de verfroller in de hand. Dit geeft echter voor sommige mensen problemen aangezien dermate boven het hoofd werken als zwaar werk wordt gezien en bij langdurig boven het hoofd werken kunt u rugklachten krijgen. Veel mensen zullen het makkelijker vinden om een verlengstok te gebruiken waar de verfroller aan het eind van de verlengstok zodat u op een eenvoudige manier het plafond van de badkamer kunt schilderen.

Ventilatie

Om het klimaat in de badkamer continu goed te houden is een goede ventilatie gewenst. Neem daartoe een automatische afzuiger zodat na iedere douche beurt de verhoogde luchtvochtigheid effectief naar buiten wordt gezogen.

Dit heeft ook een positief effect op de staat van al het schilderwerk in de badkamer, waarnaast de kans op bacterie vorming wordt geminimaliseerd.

De combinatie met het op een droge ondergrond aanbrengen van latex basis verf kunt u lang genieten van uw mooie bad kamer en prachtig geschilderde badkamer plafond. Laat u dan ook informeren omtrent hoe u het beste uw badkamer plafond kunt schilderen.