Houtwormen in uw woning

Houtwormen is een vorm van ongedierte die mensen kunnen aantreffen in hun woning. Nu is ongedierte natuurlijk altijd onprettig om aan te treffen in uw woning maar wanneer er sprake is van houtwormen is het belangrijk dat er zo snel mogelijk opgetreden wordt. Houtwormen zijn namelijk een van de meest ernstige vormen van ongedierte die er zijn. Zo kunnen houtwormen uw woning aantasten doordat ze het hout kunnen aantasten waar ze zich schuilhouden. Zeker wanneer ze in ondersteunende palen of balken zitten kan dit voor veel gevaar zorgen wanneer er niet onmiddellijk wordt opgetreden.

Thuis klussen?

BouwWiki.nl is een website met honderden artikelen over alle klussen die in en rondom het huis gedaan kunnen worden. Bent u van plan om thuis te klussen? Bent u een gevorderd of beginnend klusser? Het kan nooit kwaad om uw kennis bij te spijkeren. Kijk gerust rond op onze site.

Tevens kunt u ook voor een aantal klussen vrijblijvend een offerte aanvragen.

Houtworm weghalen

Vraag hier gratis een offerte aan

Verberg

Dakkapel offerte aanvragen

Kozijn offerte aanvragen

Glaszetten offerte aanvragen

Verhuizen offerte aanvragen

Verberg

Houtwormen herkennen

Over het algemeen vindt u houtwormen op hout dat niet behandeld is. U kunt houtwormen herkennen doordat ze kleine gaatjes achterlaten in uw meubels of balken bijvoorbeeld. De gaatjes hebben ongeveer de grootte van een millimeter en de wormen zijn dus niet erg groot maar wel erg gevaarlijk. Houtwormen kunnen zich ook vestigen in uw vloeren wanneer deze van hout zijn. Mocht u ze niet snel genoeg herkennen dan is de kans aanwezig dat u uw complete vloer er uit moet halen en een nieuwe moet laten zetten. Ook bij balken en kozijnen bijvoorbeeld geldt dat u ze moet vervangen wanneer ze flink aangetast zijn.

Verschillende soorten houtwormen

Er zijn verschillende soorten houtwormen waarvan u last kunt hebben in uw woning. Zo houdt de ene houtworm meer van nat hout zoals bomen of andere objecten van hout die zich buiten bevinden. Andere houtwormen leven vooral van droog hout. Dat zijn de houtwormen die u in uw woning kan tegenkomen. Afhankelijk van hoeveel hout u in uw woning heeft is kans groter dat u te maken krijgt met houtwormen als u niets doet. Overigens kunnen houtwormen die van nat hout houden ook schadelijk zijn voor uw woning wanneer ze bijvoorbeeld een boom aantasten die dicht in de buurt van uw huis staat.

Houtwormen bestrijden

Zodra u houtwormen signaleert in en om uw woning is het zaak dat u ze direct bestrijdt. Het bestrijden van houtwormen is een ingrijpend klusje en veel mensen die het zelf ondernemen voeren het dan ook niet goed uit. Ze maken vaak wel (een deel van) de houtwormen dood maar schenken verder geen aandacht aan de eventuele eitjes die ze achterlaten en aan de oorzaken van de houtwormen in de eerste plaats. Het gevolg is dus dat ze een tijdelijke oplossing hanteren en dat ze binnen no time weer te maken krijgen met nieuwe houtwormen die gewoon verder gaan waar de oude houtwormen waren gebleven.

Professionele bestrijder inhuren

U doet er verstandig aan om het bestrijden van de houtwormen die u in en om uw woning signaleert uit te besteden aan een professionele bestrijder. Op deze manier bent u wellicht meer kwijt dan dat u het zelf zou doen maar weet u wel zeker dat alles professioneel gebeurt en dat u er verder geen zorgen meer om hoeft te maken. Houtwormen kunnen nou eenmaal voor enorme schade zorgen en daarom is het hierbij zeker belangrijk dat het grootschalig wordt aangepakt. U kunt op de volgende manieren een professionele bestrijder vinden:

  • vacature plaatsen op klus website
  • advertenties zoeken in krant of op internet