Het bevestigen van een TV aan uw muur

Veel televisies die vandaag de dag worden verkocht zijn plat en daarmee uitstekend te bevestigen aan een muur in uw woon- of zitkamer. Maar hoe hangt u nou zo’n platte TV aan de muur? Met de juiste instructies is het niet zo moeilijk om dat voor elkaar te krijgen. Daarom behandelen we hier voor u de juiste werkwijze voor het ophangen van een TV aan uw muur!

Thuis klussen?

BouwWiki.nl is een website met honderden artikelen over alle klussen die in en rondom het huis gedaan kunnen worden. Bent u van plan om thuis te klussen? Bent u een gevorderd of beginnend klusser? Het kan nooit kwaad om uw kennis bij te spijkeren. Kijk gerust rond op onze site.

Tevens kunt u ook voor een aantal klussen vrijblijvend een offerte aanvragen.

Hoe monteer ik mijn LCD/TV televisie scherm aan de muur

Vraag hier gratis een offerte aan

Verberg

Dakkapel offerte aanvragen

Kozijn offerte aanvragen

Glaszetten offerte aanvragen

Verhuizen offerte aanvragen

Verberg

Inhoud

Wat is een VESA standaard

De VESA standaard heeft te maken met het ophangsysteem achter op uw televisie. Er zijn verschillende maten hierin zoals VESA 100x100 en VESA 200x100. Deze getallen staan puur voor de afstand tussen de schroefgaatjes die achterin uw televisie zitten. Deze VESA maten heb je nodig om te bepalen welk soort ophangbeugel u nodig heeft voor het monteren van uw televisie aan uw muur. De VESA maat staat over het algemeen in de handleiding van uw televisie en anders kunt u altijd nog de afstand simpelweg opmeten.

Het aanschaffen van een muurbeugel

Muurbeugels om uw televisie op te kunnen hangen aan een muur kunt u op verschillende plekken kopen. U kunt hierbij denken aan vrijwel alle elektronicawinkels die ook televisies verkopen. Mocht u nergens een muurbeugel kunnen vinden, wat erg onwaarschijnlijk is, dan kunt u altijd nog online een muurbeugel kopen. Dit kan bij een van de vele online webshops van elektronicaconcerns of andere webshops die muurbeugels in hun assortiment hebben.


Hoe hang ik mijn muurbeugel op

Bij het ophangen van uw muurbeugel is het belangrijk dat u eerst uitzoekt waar u precies uw televisie wilt neerhangen. Vervolgens houdt u de muurbeugel tegen de muur en bepaalt u met een waterpas of deze recht hangt. Wanneer u tevreden bent kunt u met een potlood door de gaatjes afdrukken maken op de muur waar u moet gaan boren. Met behulp van pluggen en schroeven kunt u dan de muurbeugel bevestigen aan de muur. Let hierbij op dat de muurbeugel ook na het ophangen waterpas moet hangen. Vaak kunt u dit nog beinvloeden terwijl u de schroeven aandraait waarna de muurbeugel niet

Het ophangen van uw tv aan uw muurbeugel

Het laatste klusje is om uw televisie vervolgens op te hangen aan uw meerbeugel. Over het algemeen monteert u enkele onderdelen van de muurbeugel aan uw tv waarna deze onderdelen aan de muurbeugel kunnen worden bevestigd. Soms is het verstandig om hierbij rekening te houden met de kabels, deze kunnen nog wel een lastig in de televisie te krijgen zijn wanneer de tv al hangt. Het kan daarom handig zijn om alvast wat kabels in de tv te doen voordat u deze ophangt.